Gisteren was een drukke dag.
’s Ochtends was het verhuizen geblazen. Niet dat ik ontzettend veel te verhuizen heb, maar toch verzamel je na verloop van tijd weer meer “stuff”. Om 7:30 was een collega bij me om me mee te helpen en om 8:00 uur was de eerste lading geladen en na een eerste koffie waren we onderweg. Twee keer rijden was voldoende en om 11:00 had ik al mijn spullen in mijn nieuwe plek, nu nog uitpakken…

Sommige spullen zitten nog in dozen of een koffer, want aangezien ik gisterenavond een man of 20 over de vloer had wilde ik ook nog wat boodschappen doen ’s middags. Dus nadat ik de belangrijkste spullen had uitgepakt en opgeborgen ben ik wat gaan eten. Daarna even naar de winkel gegaan om de eerste levensbehoeften in huis te halen en natuurlijk langs de bottleshop om de echte eerste levensbehoeften in te slaan… 😉

Ik had het op de typische Australische manier aangepakt: BYO, oftewel “Bring Your Own”. Iedereen bracht dus zelf zijn natje en droogje mee, lekker makkelijk: daar houden ze hier in Australie wel van… en ik ook! Ik moet zeggen dat het meer natjes dan droogjes waren, dus de stemming zat er aan het eind van de avond flink in! De Latino afdeling had ingredienten meegenomen om Sangria te maken, die errug goed in de smaak viel bij iedereen. Voor de rest was het wat bier, wijn en de nodige bubbels.

O ja, ik vergeet helemaal te vertellen dat het gisteren een “big night” in Brisbane was, omdat er tussen 19:00 en 19:30 een grandioos vuurwerk (Riverfire) af wordt gestoken ter ere van het jaarlijkse Riverfestival. Allemaal om te vieren dat de rivier zo’n markant onderdeel van de stad is of zo… in ieder geval een reden voor iedereen om een avond flink op stap te gaan en voor mij een goede reden om op de dag van verhuizing een intrekfeestje te houden.

De avond begon een beetje gestressed moet ik zeggen, want ik had er geen rekening mee gehouden dat op een dag als gisteren ik natuurlijk niet de enige was die een hoop vrienden heeft uitgenodigd, met als resultaat dat vanaf een uurtje of vier ’s middags er een enorme rij voor de lift stond. En als ik zeg dat er een rij voor de lift stond, dan overdrijf ik niet: het duurde ongeveer een half uur om in de lift te komen na het aansluiten in de rij! En om het nog wat interessanter te maken heb ik in mijn nieuwe stek nog geen intercom kunnen ontdekken!!??!!?? Dus ik zag mezelf al de hele avond op en neer naar beneden gaan en aansluiten in de rij om mijn gasten binnen te laten. Maar gelukkig viel dat allemaal mee en werd iedereen gewoon binnengelaten en kon ik gewoon King of the castle spelen op 43 hoog met een geweldig uitzicht (al die boten in de rivier liggen daar vanwege het vuurwerk)…. Blog ImageBlog Image

Het was echt een GE-WEL-DI-GE avond. Niet normaal… denk niet dat er een betere housewarming te bedenken valt. Het uitzicht over de stad en al het vuurwerk was echt fantastisch en iedereen had het geweldig goed naar zijn zin. De avond begon rond 17:00 met een vliegshow van een aantal stuntvliegers:Blog Image

En daarna werd de spanning opgebouwd naar de aftrap van het vuurwerk. Blog ImageBlog Image

Ik heb op youtube twee films gezet om je een beetje een idee te geven van het vuurwerk: Vuurwerk en Finale van het vuurwerk.

Jorgen en Alhay hadden laatst op een duiktrip nieuwe vrienden gemaakt en die waren nu in Brisbane bij hun op bezoek, dus die waren ook meegekomen. Hij bleek na een carriere in IT, nu full-time gochelaar te zijn, dus we werden ook getrakteerd op een paar optredens. Was echt geweldig en een mooie aanvulling op toch al een met entertainment gevulde avond. Op youtube heb ik een klein filmpje hiervan gezet.

De eerste truuk met Jo:Blog ImageEn natuurlijk met de host:Blog ImageBlog ImageDit was het publiek:Blog Image

En toen de Sangria echt begon te werken werden gingen de voetjes van de vloer natuurlijk. En toen ook nog eens bleek dat we een professionele salsa lerares in ons midden hadden werden er ook nog de nodige salsa en cumbia stapjes uitgeprobeerd:Blog ImageBlog ImageBlog Image

Rond 1 uur was iedereen weg en heb ik na een kleine schoonmaak aktie nog een biertje op mijn gemak gedronken in mijn stekkie.
Het was een gedenkwaardige intrek… de trend is gezet! Ik kijk er naar uit hier te wonen.