Het is weer eens een echte zondag. Na twee weken met ons mam, Sjef en Betsie rondgereden te hebben van Brisbane naar Sydney is het heerlijk om vandaag van een echte zondag te genieten. Oftewel, een beetje uitslapen, wasje draaien, wat ontbijten en krantje erbij, wat zwemmen en zonnen (30 graden dit weekend…), bietje internetten en wat op de weblog zetten.

Bij aankomst had ons mam volgens mij een half koffer vol met souvenirs meegenomen en mijn apartement staat inmiddels vol met typische Nederlandse prullaria… echt lachen. Favoriet is deze koe: Blog ImageDe vakantie was erg fijn geweest en ondanks dat ik veel moest regelen en vertalen voor de oudjes heb ik ook echt vakantie kunnen vieren. Ik heb tussendoor ook nog een paar duiken kunnen maken waarvan eentje met een hoop haaien in het water en een onderwatergrot, erg spectaculair dus.

Blog Imagehttp://stefanbeekman.com/images/Albums/2008_11_FishRockCave/index.html

Gisterenavond heb ik ons mam, Sjef en Betsie weer op het vliegtuig gezet hier in Brisbane. Ons mam had erg dubbele gevoelens, maar heeft zich goedgehouden. Nu is de rust wedergekeerd in mijn apartement, maar is het toch ook wel een beetje stil… Morgen ga ik weer werken en dan is het over vijf weken alweer kerstvakantie en dan ga ik naar Tasmanie toe, helemaal ten zuiden van het “vasteland” van Australie. Ik ben benieuwd wat ik de komende vijf weken mag gaan doen op het werk, want ik kreeg vorige week een sms-je van een collega dat het project waaraan ik werkzaam was met onmiddelijke ingang was stopgezet. Een combinatie van slechte projectvoortgang, lagere steenkoolprijzen, hogere kosten en de huidige economische situatie heeft ervoor gezorgd dat het Rio Tinto Coal management besloten heeft om het project voorlopig stop te zetten om het geld in de zak te houden. Volgende week zal ik wel te horen krijgen hoe mijn toekomst eruit zal zien bij Rio Tinto, als ik in ieder geval mag blijven… we zullen zien. Oftewel zoals ze hier in Australie zeggen: “She’ll be allright mate!”. En mocht het er voor mij opzitten bij Rio Tinto dan zullen mijn plannen om naar Sydney te gaan volgend jaar waarschijnlijk wat eerder werkelijkheid worden. De afgelopen week zijn we ook drie dagen in Sydney geweest en ik vind het echt een fantastisch mooie stad met veel leuke wijken, water en stranden… waar in de wereld kan je in een miljoenenstad aan het strand wonen??? Blog Image

De vakantie was heel gevarieerd geweest, zowel in de bestemingen als de overnachtingsplekken. Dit was ons Bed and Breakfast in de “Hunter Valley”, een van Australies wijngebieden. Een prachtige locatie: Blog ImageDe constante factor door de hele vakantie waren wel de “momenten” van ome Sjef; oftewel onder het genot van een drankje (varierend van rum-coke, pilsje tot whiskey) en een sigaartje genieten van “het moment”… volgens mij was dit wel het ultieme moment (let op de vrouwen in de keuken op de achtergrond): Blog ImageMaar hij was natuurlijk niet de enige: Blog Image

Ik denk dat de familie de afgelopen weken een goed beeld hebben gekregen van het leven aan de oost-kust van Australie, het best wel goede leven… ze hebben regenwouden, stranden, wijngebieden, landbouwgebieden en een paar grote steden gezien.

Blog Image

Op de website heb ik een album geplaatst met een kleine impressie van de afgelopen weken: http://stefanbeekman.com/images/Albums/2008_VakantieFamilie/index.html

Zo…. nu eerst een “Black Label”… met dank aan ome Sjef!