Afgelopen week zijn er een paar knopen doorgehakt!

Ten eerste heb ik huurcontract getekend voor een ander apartement, daar ga ik komende week zaterdag naar toe verhuizen. Ik was al een tijdje aan het kijken naar een ander apartement, maar aangezien ik deze keer naar iets echt gaafs wilde verhuizen viel het niet meer om te vinden waar ik naar op zoek was. Maar de aanhouder wint! Het is een apartement geworden in het hoogste gebouw van Brisbane (Aurora tower, 68 verdiepingen) op de 43ste verdieping, dus een fantastisch uitzicht over de omgeving van Brisbane vanaf het balkon!!! En het is op loopafstand van het werk, uitgaansgebieden en licht midden in het centrum aan de rivier. Ik kijk er heel erg naar uit! Na 8 maanden met flatgenoten samengewoond te hebben (wat ook heel leuk was, en ik heb er goede contacten aan overgehouden) vind ik het wel weer prima om op mezelf te gaan wonen.

Ons moederke komt over een paar maanden bij me op bezoek en die is volgens mij nog niet zo zeker of ze de 43ste verdieping wel zo leuk vind… maar dat komt goed hoor! smiley

Een andere knoop die doorgehakt is een vakantie voor komend jaar! Twee collega’s waar ik veel mee ga duiken (Jorgen en Alhay) die waren dit jaar met heel veel enthousiaste verhalen en prachtige foto’s thuisgekomen van Zuid-Afrika. Daar vind elk jaar tussen mei en juli de “Sardine Run” plaats vindt. Dat is 1 van de grootste verplaatsingen van biomassa ter wereld… miljoenen en miljoenen sardines zwemmen dan langs de kust van Zuid-Afrika naar het Noorden en al dat lekkere eten trekt de aandacht van heel veel walvissen, dolfijnen, zeehonden, haaien, vogels en alles wat maar honger heeft. Het is van de grootste interactie van dieren die je maar kan zien. Dus dat belooft heel veel spektakel onder water.

Deze trip wordt door meerdere organisaties aangeboden, maar we hebben ons ingeschreven bij Michal Aw, een van de beste onderwater fotografen, dus de trip is gefocussed onderwater fotografie, dus ik ga waarschijnlijk ook nog wat beter worden in de onderwater kiekjes schieten. Hier zijn wat foto’s die hij dit jaar heeft gemaakt. Het is pas in juni volgend jaar, maar aangezien hij maar 7 mensen meeneemt was het tijd om in te schrijven.

Het grappige is dat 5 van de 7 mensen op de boot vrienden zijn hier uit Brisbane, dus het wordt een gezellig onderonsje. Jorgen en Alhay gaan mee, en ook Christine en Aiden, mijn twee huidige flatgenoten.

Afgelopen weekend waren we met z’n allen gaan duiken op North Stradbroke (Straddie) island en daar is veel over deze vakantie gesproken en is iedereen enthousiast geworden en op dinsdag waren de inschrijfformulieren opgestuurd! Kijk… daar hou ik van… geen woorden, maar daden! Naast deze 11-daagse duiktrip in Zuid-Afrika zullen we er vast ook nog wel wat andere trips achteraan plakken, bijvoorbeeld een safari overland… er is veel te zien daar! Dit wordt SUPER!

Hier nog wat foto’s van de Straddie / Sardine Run crew: Blog Image

Blog Image

En nog wat onderwater kiekjes die ik heb gemaakt: Blog Image

Blog Image

Blog Image

Blog Image