Toen ik vorig jaar in mei voor de eerste keer mijn voeten op Australische bodem zette was dat in Brisbane. De reden was een sollicitatie gesprek bij Rio Tinto. De eerste indruk van Brisbane was goed, maar niet geweldig.

Het weer is hier bijna altijd lekker, wat natuurlijk helemaal geweldig is (je raakt daar snel aan gewend), het strand is niet al te ver weg, er is veel natuurschoon in de omgeving en het duiken is hier GE-WEL-DIG! Dus het leven in Brisbane is heel goed, maar Brisbane als stad mist wel het 1 en ander aan karakter. En dat is iets wat me meteen opviel toen ik vorig jaar na mijn sollicitatie gesprek en een weekje duiken naar Sydney ging…. wat een PRACHTIGE stad met de veel baaitjes, stranden, mooie stadswijken en goed nachtleven. En ook Melbourne heeft een goede eerste indruk bij me achtergelaten.

Daarom was ik heel benieuwd hoe mijn tweede indruk van Sydney zou zijn… van 8 tot 12 Augustus ben ik een lang weekend naar Sydney geweest samen met Andreas, een Duitse collega die in Sydney woont. Hij reist elke week op en neer tussen Brisbane en Sydney, iets wat redelijk veel mensen in Australie doen…

Vrijdagmiddag zijn we wat vroeger vertrokken op het werk om het vliegtuid van 17:30 te nemen. Het voordeel van de binnenlandse vluchten is dat je maar een half uur van te voren op het vliegveld hoeft te zijn, je hebt geen paspoort te laten zien en voor een weekend hoef je zelfs geen bagage in te checken, dus het is alsof je op de bus stapt. Heel relaxed allemaal.

Het weekend in Sydney was super en Sydney heeft ook voor de tweede keer niet teleurgesteld. Ik zie mezelf daar volgend jaar wel wonen en werken! Vrijdagavond zijn we wat in de lokale kroeg in Mosman gaan drinken. Niet echt een superplek, maar wel een mooi voorbeeld van een lokale pub en lokale ozzies…

Zaterdagochtend zijn we naar de zee gelopen (5 minuten!!! 1 van de grootste voordelen van in Sydney wonen dat je zo ongeveer aan zee kan wonen in een wereldstad…) en hebben daar lekker ontbijtje gedaan. Daarna op de ferry naar Watsons Bay. Even zwaaien naar Sydney’s bekendste gebouw, the opera house: Blog Image

Langs talloze baaitjes waar het mooi wonen is, het lijkt wel de mediterranee: Blog Image

Daarna zijn we rond de middag aan de avond begonnen (als je begrijpt wat ik bedoel…) Eerst gelunched met Claus (ex-collega van Rio) en de familie. Claus is het grootste kind wat ik ken: 2 meter 10 en altijd grappen maken, supergast: Blog Image

Mooi uitzicht op Sydney vanaf park: Blog Image

Na de nodige grosse bieren mit die Deutsche freunden zijn we via een mooi wandelpad langs kliffen en stranden naar Bondi Beach gelopen: Blog Image

Met mooie zonsonderdag over de city:Blog Image

Na de zonsondergang en de wandeling was het weer tijd voor natjes en droogjes, dus op naar The Rocks… een populair uitgaansgebied. Ook nog een lekkere cocktail vanaf de 30ste verdieping van het Shan-gri-la hotel met uitzicht op de stad. Mooie dag in Sydney dus! De dag erna weer vroeg op om naar The Blue Mountains te gaan.